Korttitalo... Se joka on joskus rakentanut korttitaloa tietää että se ei ole helppoa homma. Alin kerros on saatava vakaaksi ennen kuin siihen päälle kasaa mitään.  Toinen kerros on jo haastavampi, pienikin käden liike voi kaataa koko rakennelman ja sitten on aloitettava alusta. Ne jotka pääsee siihen kolmanteen kerrokseen tietävät että jossakin vaiheessa kakkoskerroksen tuoma voiton tunne katoaa ja iskee vaan paniikki seuraavasta kerroksesta... sehän on vielä vaikeampi.  Jossakin vaiheessa sitä kolmannessa kerroksessa kortit kaatuilee ja kädet tutisee. Sisukkaammat jatkavat kuitenkin vielä. Eivät luovuta vaan aloittavat rakentamisen vaikka alusta asti, sinnikkkäät selviävät. Jaksaa jaksaa vaan...Kun talo on korkeimmillaan voisi luulla että homma on ohi ja kaikki saa taputtaa... Mutta onko se kuitenkaan niin yksi korttitalo on kasattu mutta se pitäisi pitää vielä pystyssäkin.
Pystyssä pysymisen vaikeutta... pieni tuulen vire voi kaataa koko rakennelman, se voi mennä kerralla nurin tai osittain yläkerrroksista. Sitä voi korjailla mutta harva saa sitä enää korjailemalla yhtä tukevaksi kuin alkuperäinen. Kun joku kortti välistä huojuu ja liikkuu on koko rakennelma vaarassa kaatua.  
Helpompaa on toki jos laittaa väleihin liimaa... huijausta kirkuu maailma mutta ainakin sitkeempää tekoa eikö niin. ... korttia kortin päälle ja liimaa väliin. Kyllä pysyy ja kyllä  kestää, ei haittaa ihan pienet puhurit eikä käden tärinät. Toki sekin rakennelma voi mennä rikki, yleensä ne meneekin. Juuri kun olet saanut valmistettua sen "tukevan ja hyvän perustan " vaikka nyt sitten sillä "huijauksella" niin jossakin vaiheessa tulee joku ja huitaisee perustan alas pöydältä tai epähuomiossa se jää toisen jalkoihin... kaikkia osia ei voi edes liimalla pelastaa.
MItä siis tehdä jos korttitalo kaatuu ja huojuu,ei pysy pystyssä ei liimalla eikä ilman....Antaako kaatua vaan vai suojeleeko rakenteita pahimmalta, peittää kauhun tunteen ja jatkaa vaan... seisoo talonsa suojana ja ottaa vastaantuulet ja myrskyt. Omin käsin rakennettu ja omin käsin suojeltu.....Vai pyytääkö kaverilta apua, siihen suojeluun, kaksi tuulen suojana on aina enemmän kuin yksi... ja jos on kaksi niin silloin voi toinen hetken hengähtää, mutta silloin pitää antaa jotain itsestään, joutuu jakamaan oman korttitalonsa... avata tie siihen pisteeseen että toinen voi auttaa....mistä sitten tietää että kenen käsiin sen korttitalonsa voi antaa... Vai ostaako silti vaan robbarista lisää kortteja talautuneiden ja tuulessa hävinneiden tilalle ja jatkaa yrittämistä yksikseen. 

Perinteinen korttitalo


(kuva lainattu)