Koulu ja eskari laukut pakattu. Vaatteet valmiina tuolilla odottamassa. Hiukset käyty siistimässä parturissa ja huomisen päivän  kouluruokamenuu tarkistettu. Nyt sitä alkaa olla jännitystä ilmassa. Voisin jopa sanoa että melkein tunnen ja kuulen kuinka pienissä päissä mietintä rattaat pyörii.  

Tänään kävin vanhimman kanssa lenkillä. Yritin hieman kautta rantain udella että mitäs mieltä hän nyt sitten on ja jännittääkö? Vastauksesta paistoi läpi jännitys mutta tuntui ihan siltä että hän halusi tsempata ja olla "iso rohkea koululainen", "hieman jännittää... " vastasi tyttö kyselyihin....  Aika hiljainen ja mietteliäs oli vanhin koko lenkin ajan ja tuntui että häneltä joutui nyhtämään jos jotain halusi tietää... mutta hän käsittelee asian sitten niin... kysyi vanhin yhtä asiaa.. "kuka auttaa minua läksyissä jos kerta äitikin menee töihin?" ( Ja taas tuli nuoli äidin sydämeen... jätänkö pikkuiseni pulaan! ) Tytölle selvitettiin että äiti ja isi ehtii auttamaan läksyissä ihan hyvin vaikka oltaisiinkin töissä ja sen lisäksi täällä on apuna mummo jolta voi apua pyytää. Tyttö tyytyi vastaukseen.

Keskimmäinen taas, joka puhuu muutenkin aina, koko ajan ja taukoamatta  , oli käyttänyt minun ja vanhimman lenkin ajan tehokkassati pölöttäen miehelle kahta kauheammin. Oli kuulemma kysellyt että mitäköhän ruokaa siellä on (tyttö kun on semmoinen hieman valikoiva syöjä) ja sen takia asia sitten oikein internetistä tarkistettiin. Makaroonilaatikkoa...  syvä huokaisu päästyi keskimmäisen keuhkoista... ainakin ekana päivänä jotain mitä pystyy syömään . Keskimmäinen muutenkin kyselee aika paljon asioita ja ihan avoimesti äsken tuossa ruokapöydässä kertoi että mikä jännittää "entä jos en muistakkaan miten tullaan vessasta takaisin luokkaan?" ja ruokala jutut jännittää tyttöä aika paljon ja se on tietty ihan ymmärrettävää koska hän itsekkin tietää olevansa hieman "tarkka siitä mitä syö". Mutta keskimmäisen jännitystä on siis paljon helpompi käsitellä kun  hänen kanssaan voi asiasta jutella...

 

kyllä nuo pärjää, kyllä nuo pärjää, kyllä nuo pärjää.....    äidille saattaa tulla uneton yö!