Meidän tytöillä taitaa olla hieman vääristynyt käsitys siitä millaista oli "Ennen vanhaan".. Eilen illalla kävin tyttöjen kanssa saunassa ja he siinä sitten leikkivät. Vanhin keksi että leikitään "vanhan ajan ihmisiä". Leikki meni jotenkin näin:

Keskimmmäinen: "Voi ei... meissä ei ole värejä!"
Vanhin: "älä huoli siitä, olemme vanhan ajan ihmisiä, ei meissä ole värejä vaan me  ollaa harmaita, meillä ei ole varaa väreihin."
Keskimmäinen: " Voi kumpa näkisimme värejä vaikkapa punaisia marjoja..."
Vanhin: "Nyt syödään... meilä vanhan ajan ihmisillä on puuroa.
Késkimmäinen: "Voi en tykkää puurosta...."
Vanhin: "Kyllä sun on tykättävä.. vanhan ajana ihmiset söi VAI PUUROA!"
Keskimmäinen: "Ai niinhän se onkin... otetaanko vaaveli mukaan leikkiin... se vois olla lehmä tai hevonen, vanhan ajan ihmisillä ei ollut muista eläimiä kuin lehmiä ja hevosia..."
 

Tässä vaiheessa minun oli pakko lähteä suihkuun koska meinasin kuolla nauruun.   Vanhaan aikaan sitten kai oli vain puuroa ja harmaita värejä! Hassuja tyttöjä. 

Tuo vanhan ajan ihmis leikki luultavasti johtui siitä että tytöt kuulivat kun pirautin vaarille ja kysyin tietääkö se mitään "Vanhan ajan kikka kolmosta" palovammoihin (palovammoista kohta lisää). Taisin käyttää esimerkkinä valkosipulikorvassa parantaa kaikki vaivat ja vaikka tytöt eivät puhelun aikana mitään sanoneetkaan, niin ihan selvästi miettivät että kohta se äiti työntää sipulinkorvaan heillekkin jos he jotain valittavat...

Mutta niinhin palovammoihin. Eilen kun tein tuossa ruokaa, paistoin kalapuikkoja, muistin taas miksi minä en saisi käyttää öljyä paistamiseen.... (kun vaan muistaisi ostaa paistorasvaa). Laitoin öljyn pannulle ja hain kalapuikot pakkasesta. Ilmeisesti öljy oli jo aika lämmintä kun heitin puikot pannulle... yks kaks öljy alkoi roiskuta ja sain käsien lisäksi kaulalle monta tippaa kuumaa öljyä... AUTS että teki kipeää. Kolme isoa rakkulaa ja sen lisäksi pieniä punaisia läikkiä on nyt kaulassani ja kyllä ne vaan on kipeät. Heti tapahtuman jälkeen haudoin niitä pakastevihanneksilla (siis sillä pussilla) ja se helpottikin kipua mutta heti kun otti kylmän pois niin kipu alkoi uudelleen, Oikeastaankipu hellitti vasta aika myöhään illalla. Että sellainen kokki minä olen!!!

Epäonnisen kokkailun lisäksi eilinen meni hyvin pitkälle ulkoillessa. Ilma oli mitä mahtavin ja vesilätäköt oikein kutsuivat pomppimaan. IHANA KEVÄT!!!  Tälle päivälle on suunnitteilla uimista. Mummo tulee hetkeksi keskimmäisen ja vaavelin kanssa kun minä ja vanhin mennään tytön kouluun tulo tarkistukseen terveydenhoitajan luo. Tuon tarkistuksen jälkeen sitten vaaveli unille ja kun hän herää niin uimahalli kutsuu.