Tänään oli Kotkan avoimien kerhojen yhteinen retkipäivä Luoviin. Vaikka säiden haltija ei nyt ihan meitä hellinytkään niin kuitenkaan ei satanut ja se lienee pääasia. Lapsia ei niinkään tuntunut palelevan, tietty kun nuo juoksivat ja riekkuivat innoisssaan ympäri ja ämpäri retkipaikka,  mutta monet aikuiset näyttivät hytisevän.  Lapset olivat jo aivan tohkeissaan bussimatkasta Luoviin. Matka ei ollut pitkä mutta sitäkin jännittävämpi... bussi ajoi TODELLA kapeaa metsätietä ja välillä tuntui että ojassa ollaan ihan varmasti. Ammattitaitoiset bussikuskit kuitenkin taisteli meidän perille, vaikkakin vähän väliä oksat raapivat bussin ikkunoita.

Päivä alkoi yhteisellä laulu-  ja tiedotushetkellä ja sen jälkeen porukka hajaantui kukin omiin koloihinsa leikkimään ja makkaraa käristämään. Tytöillä oli paljon vanhoja kavereita paikalla ja isot tytöt leikkivätkin omiaan, ainoastaan ruokailun aikana heitä onnistui näkemään. Ruokana retkellä oli tietenkin MAKKARAA, Nakkeja, salaatti, leipää, karkkia, mehua, pipareita.... HERKKUJA!!!!  

Ruoka nautittiin ulkona mutta tuossa puoli kahdentoista maissa kun  talo tarjosi kahvi, mehua ja pullaa mentiin sisätiloihin leikkimään joksikin aikaa. Kivat tilat tuollaisia retkiä ajatellen. Kahvi herkuttelun jälkeen oli vielä hetkinen aikaa pelailla mini golffia  ja pelailla muita ulkopelejä. Yhden aikaan tuli bussi hakemaan meitä kotiin ja tuntui että päivä hurahti todella kovaa vauhtia... KIITOS HENKILÖKUNNALLE ja tietty kaikille mukana olijoille, oli todella  kiva reissu!!!

Muutama kuva:

Nyt ollaan jo kotona. Vaaveli nukkuu kuin tukki... eipä tarvinnut kysellä että meinaako hän nukkua... oli nukahtanut salaman nopeasti sänkyyn päästyään (mies tuli vaavelin kanssa omalla autolla kotiin niin pääsi vaaveli ajoissa nukkumaan). Isot tytöt  mellastaa välillä sisätiloissa... lupasin että kun vaaveli herää he voivat pyytää kaveria meille sisään leikkimään, nyt nuo taitavat mellastaa ihan vaan senkin takia että saisivat vaavelin hereille .

Illalla minulla on zumba ja miehelle rautakaupassa käyntiä ja tavaroiden haalimista huomista seinän rakennusta varten. Pappa lupasi tulla auttamaan levyjen kanssa ja käsittääkseni mummikin on tulossa tyttöjä katsomaan.