Tänään on sitten ollut viimeinen päivä. Kuulostaa dramaattiselta ja jotenkin tuntuukin oudolta.

Huomenna aamulla kun heräämme lähtee esikoisemme eskariin. Tämä oli siis viimeinen päivä "kolmen pienen lapsen äitinä", huomenna minulla on jo eskarilainen ja sen lisäksi että sitä huomaa että itse alkaa olemaan vanha tuo eskarin alkaminen on jonkinlainen rajapyykki lapsen elämässä. Vaikka kyllähän tuo vanhin on lapsi vielä huomennakin mutta huomenna hän ensimmäistä kertaa kuuluu johonkin muuhunkin ryhmään kuin koti porukkaan joku muu tietää hänen päivästään enemmän kuin minä. Kohta sitä varmaan huomaa että tytöllä  alkaa olemaan niitä "omia juttuja" ja omia kavereita ja enään ei välttämättä olekkaan maailman ihaninta lähteä äidin kanssa kauppaan vaan mielummin jäädään leikimään niitä omia juttuja. HUOH!! NO niin kuin eräs viisas (Vaari) sanoi: "kyllä se lapsi pärjää, äidille saattaa tehdä tiukempaa." 

Tänään on ollut aika seesteinen päivä. Aamulla ajattelin että tämä päivä voi olla täynnä draamaa ja kiukuttelua ja jännittämistä mutta ihme kyllä ei. Päivä on mennyt ihan kivasti. Kotona ollaan möllötelty ja lapset on leikkinyt naapurin lasten kanssa pihalla. Äsken laitoimme huomista varten eskarivaatteet ja tavarat valmiiksi tuoilille eikä edes siinä vaiheessa tullut mitään jännityskiukkua vaan reippaasti vanhin etsi sukkansa ja vaatteensa ja laittoi ne tuolille .

Keskimäiselle on pari kertaa meinannut tulla kiukku mutta aika helpolla ollaan tänään hänenkin kanssa selvitty. Tosin hänestä kyllä huomaa että vanhimman eskariin lähtö on hänelle kova paikka. Tänään keskimmäinen kysyi minulta että "äiti, mitä sellaiset lapset leikkii kenellä ei ole siskoa?" Eli on ihan selvästi miettinyt miten saa aikansa kulumaan ilman siskoa. NO onneksi parin viikon päästä alkaa keskimmäiselläkin kerho ja avoimeen kerhoon päästää jo tällä viikolla, pääseepähän sitten keskimmäinenkin katsomaan muita kavereita eikä tarvitse vain äidin ja vaavelin kanssa leikkiä.

Nyt alkaakin olla aika painua iltapalalle , pesuille ja nukkumaan. Peukut pystyyn huomista varten toivotaan että ensimmäinen eskari päivä tuo tullessaan vain mukavia muistoja. Ja niin huomenna vanhimmalla on ruokana jauheliha-kasvissoppaa, tämän hän käski kirjoittaa blogiin että kaikki tietää että mitä hän saa syödä "koulun ravintolassa"