Aamu alkoi herkku aamiaisen valmistamisella. Lapset katselivat pikku kakkosta sen aikaan ja kun herkut oli pöydässä niiin tytöt tulivat syömään. Pöytä tyhjeni herkuista nopeasti. Pekonia, munia, broileripullia, mansikka kiisselia, croisannetteja, tuoretta patonkia, Viinirypäleitä , omenaa, kahvia, mehua... namskis.... masu saatiin täyteen 

Aamupalan jälkeen laitettiin puhtaat pyykit kaappeihin ja lähdettin ulos. Pyykki homma sujui nopeasti koska ihana mummo oli perjantaina viikannut pyykin kätevästi jokaisen omiin pinoihin ja senkun vain laittoi kaappiin , normaalin "kenen tämä sukka nyt on... " huudon sijaan... KIITOS MUMMO IHANA .

Ulkoilu reitiksi valittiin kymin lentokentän metsämaasto. Lapsille otettiin pillimehut mukaan. HIenosti tarpoivat tytöt metsässä useaman kilometrin. Tosin puolessa välissä matkaan meinasi mennä kaikilla pupu pöksyyn.... Pururadalla meitä tuijotti semmoinen ISO SUDEN NÄKÖINEN OTUS... kun otus liikahti niin näimme oranssin suojaliivin ja huokaisimme helpotuksesta... ei se ollutkaan susi mutta kauhu jatkui hetken aikaa kun koira tuli kohti ja alkoi haistella meidän koiria. Ihan kiltin oloinen eikä mitään uhkaavia elkeitä koiralla ollut mutta silti hieman hirvitti kun on kuitenkin omat koirat ja pienet lapset mukana että mitäs jos se kuitenkin käy päällä. Koira kuitenkin vain haisteli meidän koirat ja kun sanoimme miehen kanssa sille hieman ärjähtäen että "mene matkoihisi" niin kyllä se lähti mutta hetken kuluttua tuli takaisin. Meillä meni hetken aikaa tajuta että metsästyskoirakin  totteli pilliä, eli kun me puhallettiin pillillä Tessaa niin koira kuuli pillin ja lompsi meidän luokse. Koska koiralla oli tutka kaulassa niin siinä oli ilmeisesti myös joku ääni juttu koska hetken kuluttua siitä kun se koira oli meitä "ahdistellut" niin metsämiehet tulivat autolla aika lähelle. Heidän kanssa siinä hetkinen juteltiin ja he kysyivätkin että oliko koira kauan meitä seurannut, eli olivat varmasti kuulleet meidän komentamisen sekä isojen tyttöjen "Apua... mitäs jos se syö meidät tai jos se luulee meitä hirviksi ja sitten syö miedät ...." huudon.   .  Oli toisaalta ihan kiva nähdä tuommoinen metsäkoira työssään, tytöillekkin se taisi olla elämys vaikka hieman he sitä koiraa arastelikin (tai isot arasteli, vaaveli olisi vain halunnut kutittaa sitä...) .

Metsästyskoiran lisäksi lapsia ihmetytti partiolaiset. Mentiin eräälle laavulle juomaan pillimehut ja siellä oli neljä tyttöä (10 v ; 12 v : 13 v ja 16 v ) , tytöt olivat yöpyneet laavulla jo yhden yön ja jäisivät vielä seuraavaksikin yöksi. Etenkin vanhin tuijotti tyttöjä silmät suurena.... "MIten ne uskaltaa...."

Hauska metsäretki siis takana. Nyt isot lähtivät naapurin tytön kanssa leikkikentälle, mies töihin ja minä ja vaaveli tehdään hetken aikaa sisähommia.  Puoli kolmelta pitää lähteä vanhinta saattaamaan pianotunnile ja sen jälkeen kaupasta hakemaan karkkipäivä karkit.  Muuten vaan olla möllötystä, avaraa luontoa ja saunomista. Tänään jää zumba nyt sitten väliin lastenhoitajan puutteessa mutta onneksi vaari ilmottautui huomenna  vapaaehtoiseksi  lastenvahdiksi joten pääsen sitten huomenna hikoilemaan, huominen hikoilu tosin pitää suorittaa naapuri kaupungissa mutta pääasia että johonkin pääsee...