Ulkona on kuin syksyllä, keittiöön on laitettava valot kun tekee jotain ja kuulostaa syksyltä kun ulkona tuulee. Toisaalta ihan kiva, mutta kyllä minä nyt kuitenkin toivoisin että kunnon kesä tulisi vielä takaisin.

Tänään ei olla tehty oikein mitään. Mummo vei keskimmäisen uimakouluun ja minä , vanhin ja vaaveli kärvisteltiin sisällä kun ei viitsitty mennä ulos kastumaan. (Mies pakertaa tuon remontin kanssa että joskus saataisiin se valmiiksi). Hienosti oli taas mennyt keskimmäisen uimakoulu, mummo olikin päässyt hieman vaklaamaan kun oli itse käynyt uimassa sen aikana. Reipaasti kuulemma oli vastaillut opettajan kysymyksiin ja kovasti olivat opetelleet "sammakkokelluntaa" (oikeasti kilpikonnakelluntaa mutta keskimmäinen selitti tohkeissaan kuinka he opettelivat kellumaan sammakkokelluntaa ). Tänään illalla sitten alkaa vanhimmankin uimakoulu. Taitaa tyttöä jännittää vaikka ei oikein sitä suostu myöntämään. Tuossa aamulla se voivotteli kun hän ei osaa uida, yritin selittää että eihän sinne kannattaisi mennäkkään jos osaisi mutta en tiedä menikö jakeluun. NOh eiköhän se vanhimmallakin hyvin mene kunhan saa nyt ensimmäisen kerran pois alta.

Nyt vaaveli nukkuu päiväunia, mies pakertaa remonttia ja isot tytöt veti sadevaatteet niskaan, ottivat sateenvarjot mukaan ja painuivat pihalle. Sanoivat menevänsä tuonne lähimetsään leikkimään. No onhan tuolla tietty kiva lätäköissä hyppiä ja kuravelliä keitellä . OIlen kyllä onnellinen että he viihtyvät keskenään tuolla pihalla jotta minun ei siellä tarvitse kärvistellä.