Tänään klo 09:00, kun kärvistelin tuulessa ja tuiskussa leikkikentällä, alkoi puhelin hälyttää... minä ihmettelin että mikä ihmeen ja kumman hälytys voi muka keskiviikkona siihen aikaan olla... kaivoin puhelimen taskusta ja siinä luki, IINA 2 v. Että sillä tavalla... vaavelin synttäripäivä siis on tänään. Oli vallan päässyt unohtumaan, tai ei nyt unohtumaan mutta kun niitä juhlitaan vasta viikonloppuna oli tuo oikea päivä jotenkin livennyt mielestä . Onneksi vaaveli ei ollut moksiskaan. Koska en ollut tähän päivään mitenkään varautunut päätin että mennään käymään vaavelin kanssa synttärijätskeillä. Onneksi isoilla tytöillä oli juuri sopivasti uimakoulu joten pääsin viettämään synttärisankarin kanssa nyt sitten ihan laatuaika jätskihetken uimakoulun aikana.  Jätskien lisäksi käväistiin kirjastolla hakemassa erän koiranpentu kirja sekä pari hömppäpömppä romaania. Vaaveli oli vallan tyytyväinen "synttäripäivä erikoisuuksiin", ei nuo pienet näköjään ihan älyttömiä kaipaa .

 

Isot tytöt ovat uimakoulussa kehittyneet aika paljon. Keskimmäinen joka ei pahemmin selkäuintia ollut ennen uimakoulua harrastanut, ui selkäuintia tänään altaan päästäpäähän eli 25 metriä. Vanhin ui selkää jo yli 50 metriä. Alkeisrintauintia ja koiraa vanhin ui kevyesti 50 metriä ja keskimmäisenkin taidot alkaa lähennellä 25 metriä ja varmasti tänä kesänä ui jo sen 50 metriä, tahto oppia kunnolla uimaan on ainakin kova (25m taitaa olla vesirallin -semmoinen uimaleikkikoulu vähimmäis vaatimus, vesiralli alkanee taas syksyllä). HIenosti on tyttöjen pulikoinnin siis sujuneet.

 

Nyt tytöt katsovat lasten elokuvaa jonka lainasin kirjastosta, mies tekee remonttia ja minä olen kohta menossa auttelemaan. Remontti on edennyt katon teko vaiheeseen ja paneleiden laittaminen vaatii hieman apua. Ihan remontin ja uimakoulun aiheuttaman väsymyksen takia lainasin tänään kirjastosta lapsille tuon elokuvan. Tytöt katselevat leffoja nykyään todella harvoin joten nyt tälle tuuliselle päivälle tuommoinen luxus heille suotakoon...  Oli muuten tyttöjen ilme näkemisen arvoinen kun kysyi että haluavatko katsoa lastenohjelmaa... "Ai nyt vai... ? ai ihan oikeesti...? "Katsotaanko me ihan koko ohjelma...?"  Helppo on siis näköjään noita isompiakin miellyttää  .