Eilinen oli taas mukava ja aurinkoinen päivä.  Aamu alkoi kylmänä mutta päätettiin olla välittämättä siitä ja suunnattiin Konijänkän kotieläintilalle eläimiä katsomaan. Aivan loistopaikka. Siellä oli jos minkämoista eläintä joita sai syöttää ja rapsuttaa. Sinne oli tehty myös pulkkamäki jota sai laskea pulkalla tai valtavalla ilmarenkaalla. Kotieläintilalla hurahtikin aamupäivä. Harmi kun minulta unohtui puhelimen usb johto kotiin niin en saa siirrettyä kuvia koneelle vasta kuin kotona mutta aivan loisto kuvia sai eläimistä ja tytöistä... keskimäinen pääsi jopa pussaamaan kamelia smiley mutta niitä kuvia sitten kun päästään kotiin.

Kotieläintilalta kun lähdettiin pois (minikääpiön mielestä tietysti  aivan liian aikaisin, tyttö oli kuin naantalin aurinko kun pääsi eläimiä rapsuttaaan mutta kun sanottiin että nyt lähdetään pois niin maailma muuttui mustaksi ja jalat lyijyn painaviksi, ei jaksa kävellä eikä tehdä mitään... nopeasti tyttö onneksi kuitenkin leppyi) lähdettiin ajamaan autolla ylläksen maisema reitti äkäslompolosta ylläsjärvelle hienoja maisemia tosiaan. Ylläsjärven puolella käytiin tarkistamassa missä se  kondoli hissi johon tulee varmasti vielä mentyä myöhemmin, oikein löytyy ja ihmeteltiin menoa muutenkin. Tulla puolella näytti olevan paljon vilkkaampaa kuin Äkäslompolon puolella.

Puolilta päivin ajeltiin suksivuokraamon kautta takaisin mökille. Mökillä huttua naamaan ja sitten hiihtämään. Minulla nämä elämykset " ei sitte yläaste aikojen" tuntuu vaan jatkuvan. Eli siis murtsikoilla en ole hiihtänyt sitten yläasteen pakko jyystämisen jälkeen kertaakaan mutta nyt vuokrattiin sukset minullekkin. Lähdettiin kaikki pappaa ja minikääpiötä mukaan lukematta hiihtämään.  Semmoiset 11 km tuli sauvottua. Puolessa välissä pidettiin munkkitauko. Pappa tuli minikääpiön kanssa Velhonkodalle autolla ja siinä pidettiin tosiaan tauko ja minikääpiö hiihteli siinä hieman. Tauon jälkeen hypättiin taas suksile ja matka jatkui. Pappa tuli minikääpiön kanssa autolla mökille ja me muut hiihdeltiin. Tosi hienosti jaksoi isot tytöt eikä yhtään kitinöitä eikä vikinöitä koko matkalla kuultu. Omaa tasaisaista vahtia tahkosi molemmat tytöt helpon oloisesti koko matkan.

Hiihtolenkin jälkeen sitten  saunaan . Oikein mukava päivä oli kyllä kaikkine eläimineen ja hiihtelyineen. Saunan jälkeen minulla alkoi päätä jomotella. Otin lääkkeen ja lähdettiin koko porukka kylille pizzoilla. Oikein isot ja maittavat pizzat sitten syötiinkin ja kaikilla oli mukavaa, minulla alkoi vaan päätä koskea enemmän ja enemän ja siinä vaiheessa kun päästii takaisin mökille olin ihan varma että se poksahtaa rikki. Kiipesinkin heti parvelle ja makasin siellä pää peiton alla kituen, päätä sattui jos sitä vähänkin liikutti ja puhuminen oli pahinta....  Onneksi sain siis nukahdettua ja nyt aamulla pää tuntuu paremmalta.

Tänään on ohjelmassa kylpylää ja ehkä nyt aamusella hieman hiihtoa, vuokra vehkeet pitää palauttaa tänään. Huomenna varmasti taas laskettelua ja muuta ulkoilua.

AIKA HURJAN MUKAVAA ON OLLUT pänsärystä huolimatta.