hmm... tulipa sitten käytyä semmoisessa paikassa mihin en olisi ihan äkkiä uskonut meneväni...

Käytiin Salpakeskuksessa eli salpalinja museossa.  Ennakkoluuloistani huolimatta paikka osottautui vierailun arvoiseksi.  Tytöt tykkäsivät tosi paljon ja itsekkin kun otti semmoisen "luontopolku asenteen" niin loppuen lopuksi voi sanoa että mahtava reissu.

Mies on jo monena kesänä puhunut tuosta paikasta mutta koska itse en ole mikään sota/historia friikki niin en ole oikein ollut innostunut ajatuksesta. Tänään, sillä aikaa kun kävin auttamassa naapuria netin käytössä, oli mies kertonut tytöille paikasta ja markkinoinut sen luola paikkana jossa näkee panssarivaunuja ja tykkejä... ja missä on luontoa, merkillisiä luolia ja aseita niin sinnehän meidän tytöt tietty haluaa... Olin siis aika alta vastaajan asemassa kun tyttö kolmikko ja mies vaati että sinne lähdetään....

Mentiin paikalle ja käveltiin  ristiin rastiin ja käväistiin kahvilla, tytöt tuumasi että on tosi jännä paikka. Vaaveli odotti että jostakin korsusta hyppää esiin muumien mörkö joten hän eteni hieman rauhallisempaa tahtia . Hienosti jaksoi vaavelikin kävellä ja olla kiinnostunut tykeistä ja maanalaisista montuista ja rakennelmista. Mutta suosittelen paikkaa kyllä muillekkin, etenkin tuollaiset eskari ja kouluikäiset ovat varmaan muutkin paikasta innoissaan, ainakin meidän tytöt oli.

Mutta kuvat kertokoon enemmän:

Korsun valupallo, pallossa kuulemma haisi pahalle!

 

tähystys torni ja maisemia:

 

Minun ilmeestä taitaa huomata että korkeat paikat ei ole mun suosikkeja! 

 juoksentelemasssa juoksuhaudoissa:

  

Tauko paikka:

 

 

Vaaveli ja TYKKI niin ja mieskin pääsi kuvaan :

huomatkaa isojen tyttöjen ilmeet... he leikkii sotilaita:

Ja taas tykki:

  

Vaaveli pallo korsun edessä... sisällä oli liian pimeää, ehkäpä se mörkö asui sitten siellä:

Panssarivaunu "Sotka"

  

 

 

 Onnistunut reissu takana, tosin vanhin jäi hieman ihmettelemään että "Miksi niitä vihollisia on sitten ammuttu.."  "ja miksi ne viholliset halusivat Suomeen?"  Ja se että viholliset olivat siihen aikaan (tosin noita rakennelmiahan ei ole ikinä käytetty) oli Venäläisiä saivat tytöt mietteliääksi, en tiedä johtuisiko siitä koska hänen hyvä eskarikaveri oli venäläinen ja tietty se että heidän kanssaan ollaan oltu vihollisia sai mietteliääksi. Onneksi selitys että vain sotilaat taistelivat  eli ei lapset ollenkaan sai tytöt taas hymyhuuleksi .

 

Nyt olisi sitten huilittava hetkinen (eli siis lajiteltava puhtaita pyykkejä ja ladattava astianpesukonetta ja tehtävä ruokaa yms...) että jaksaa sitten iltasella zumbata!!!