Tänään on taas maanantai, maanantait on käytännössä menoa koko ajan... Aamulla heitin lapset tahoilleen, vanhin kouluun, keskimmäinen eskariin ja vaaveli rumpukerhoon. Vaaveli on nykyään niin innoissaan tuosta kerhosta että se on oikein ilo sinne viedä ja hakea pois. Tyttö kertoo aina ihan tohkeissaan mitä he ovat tehneet ja kenen kanssa leikkineet, mitä kenelläkin oli eväänä ja kuka oli itkenyt ja kuka nauranut... Paljon puhetta pieneltä tytöltä, etenkin kun kaikki tuo höpötys tapahtui vartin sisään joten äidin korvat soi vieläkin ja aivonystyröissä vilahtelee eri lasten nimet, enään en vaan kyllä pysty muistamaan että kenellä oli leipää ja että kenellä oli makaroonilaatikkoa .

Sillä aikaa kun vaaveli oli kerhoilemassa me käytiin miehen ja koirien kanssa parin tunnin metsälenkki. Tällä kertaa reissu oli vielä tavanomaista mukavampi... hirvikärpäset oli nähkääs poistuneet. Yksi kärpsy nähtiin koko matkalla... jihaa... kohta metsä on taas minun... ei kai ne kärpsyt enään takaisin tule ennen ensi vuotta ?1??

Lenkiltä kiiruhdimme syömään ja sitten taas kaupan kautta vaavelia hakemaan kerhosta. Samalla reissulla napattiin vanhin kotiin koulusta ja sitten kotiin. Hetkisen neuvottelin vaavelin kanssa haluaako hän mennä unille vaiko eikä mutta tällä kertaa päädyttiin siihen että vaaveli vain köllötteli vartin verran ja sen jälkeen alkoi leikkiä petshopeilla..... jos ei nukuta niin ei väkisten... 

Mies haki keskimmäisen eskarista ja lähti sen jälkeen töihin. Tytöt ovat olleet pihalla mutta koska äsken alkoi tulla vettä taivaantäydeltä komensin heidät sisäleikkeihin hetkiseksi, naapurin tyttökin on porukassa mukana. Petshopeilla taitavat leikkiä, vaavelikin on mukana leikissä ja hän vaatii kova äänisesti että hän haluaa ISON TALON.. en sitten tiedä että mikä se on ja miten isot tytöt asiaan suhtautuu mutta ainakaan kukaan ei ole vielä tullut itkien alas että joku kiusaa jotakin...

Nyt tytöt ehtivät hetkisen leikkiä ja kohta onkin sitten taas ruoka ja isojen tyttöjen  tanssitunti. Koska mies meni autolla töihin lupasi mummo tulla tänne jo ennen tanssituntia niin pääsen hänen autolla viemään tytöt tanssimaan, samalla mummo leikkii vaavelin kanssa täällä kotona niin ei tarvitse sitäkään ottaa mukaan. Tanssitunnin jälkeen tytöille iltapesut ja minulle zumbavaatteet niskaan. Minä lähden zumbailemaan ja mummo lupasi hoidella tytöt nukkumaan, joten jos kaikki menee hyvin niin yhdeksältä kun kotiudun zumbasta on täällä vastassa taas hiljainen talo.

Huomenna menenkin sitten harjoittelemaan työn tekoa, paljon on muuttunut poissa ollessani ja pakko hieman käydä tutustumassa uusiin varas systeemeihin, laskutuksiin yms. PIkkuisen täytyy sanoa että jännittää, osaakohan sitä mitään. Huomenna harjoittelen kolme tuntia, keskiviikkona neljä tuntia ja ensi viikon perjantaina (1.10)  se alkaisi se arkinen aherrus... 8 tuntia päivässä  saas nähdä kuinka se lähtee liikkeelle.

Lapset ei ehkä ole vielä tajunneet että äiti on sitten poissa kotoa enemmän. Vanhin vaan hokee itku kurkussa että ei halua ip kerhoon missään nimessä  ja keskimmäinen pohtii että ei kai hän vaan joudu kokopäiväiseksi. Vaaveli nyt tajua mitään, luulee varmaan että äiti on menossa pitkään zumbaan (yleensä jos en ole kotona lasten kanssa niin olen zumbassa joten vaaveli varmaan luulee että alan zumbaamaan hieman pidempiä sessioita kerrallaan ) .  Mutta totuushan on se että kyllä nuo lapset pärjää... itsestäni minä olen enemmän huolissani .